Tuesday, April 10, 2018

Η ΑΚΜΗ Racing Team στο 40ο Ράλλυ Κρήτης



Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 40ο Ράλλυ Κρήτης, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός μηχανοκίνητου αθλητισμού, που πραγματοποιείται στην Κρήτη. Στην ομάδα της Power Boost για το 40ο Ράλλυ Κρήτης εντάχθηκε η ΑΚΜΗ Racing Team του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ηράκλειο.  

 
 

Οι σπουδαστές του τμήματος Μηχανοτρονικής συμμετείχαν στο
Service Park της διοργάνωσης και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το έργο των μηχανικών και τα βήματα που αυτοί ακολουθούν κατά την προετοιμασία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.


  

Στο φετινό Ράλλυ Κρήτης, το οποίο είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώθηκαν 40 διοργανώσεις από το 1979 που ξεκίνησε, συμμετείχαν 37 πληρώματα από όλη την Ελλάδα. Την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης έλαβαν οι Γ. Αναπολιωτάκης και Αθ. Τσιούκας με SEAT IBIZA GTi 16V και χρόνο 37:52.60  ενώ δεύτεροι τερμάτισαν οι Ελ. Αλυγιζάκης και Μ. Χατζηδάκης με MITSUBISHI LANCER EVO IX και χρόνο 38:39.02. Την Τρίτη θέση της γενικής κατάταξης κατέλαβαν οι Ι. Κακεπάκης και Λ. Μαχαίρας με MITSUBISHI LANCER EVO IX και χρόνο 38:43.71. Στην κατηγορία F2 την πρώτη θέση κατέλαβε το πλήρωμα των Ι. Νικολιδάκη και Θ. Μακράκη με PEUGEOT 106 S16 και χρόνο 40:15.89, την δεύτερη θέση οι Χ. Πατσουράκης και Ε. Προβιδάκης με CITROEN C2 R2 και χρόνο 40:31.98. Τρίτοι αναδείχθηκαν οι Δ. Φραντζεσκάκης και Φρ. Κλαριδόπουλος με FORD FIESTA ST και χρόνο 40:48.49. 





Η απονομή έγινε στο Μοναστήρι της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το χωριό Ποταμιές. Εκεί παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδιάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην διοργάνωση. 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Μαστοράκης, δήλωσε ότι πρόκειται για «μια σημαντική διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κρήτη, με πολλές συμμετοχές, η οποία πραγματοποιείται σε όμορφες διαδρομές μέσα στο δήμο μας. Θεωρώ ότι συμβάλλει πάρα πολύ στη διάδοση του αθλήματος, δίνει όμορφες σκηνές στους θεατές και αναδεικνύει τα όμορφα κομμάτια του τόπου μας, όπως ο χώρος που μας φιλοξενεί. Ελπίζουμε να είχε μεγάλη επιτυχία για τους διοργανωτές και να έχουμε του χρόνου μια αντίστοιχη διοργάνωση». Ο κ. Κουκιαδάκης υποστήριξε ότι «ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με όσα μας είπαν οι διοργανωτές. Κύλησαν όλα ομαλά, χωρίς προβλήματα». Επίσης, όπως και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, στάθηκε στην ομορφιά των διαδρομών του Ράλλυ και γενικότερα του νησιού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκτός από την απονομή, είμαστε εδώ για να απολαύσουμε και το περιβάλλον, γιατί η περιοχή που έγινε το ράλλυ αυτό είναι απίστευτη, όπως και η Κρήτη».