Thursday, February 8, 2018

Γκάλοπ: Αλλαγή πολιτικού σκηνικού ζητούν οι πολίτες του Ηρακλείου


Ένα γκάλοπ σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης, αλλά και γενικά με την πολιτική εικόνα της χώρας, πραγματοποίησαν οι φοιτητές δημοσιογραφίας του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ Ηρακλείου Κρήτης.
Το γκάλοπ πραγματοποιήθηκε μετά από έρευνα δρόμου σε εκατό πολίτες και απαρτιζόταν από πέντε ερωτήσεις κλειστού τύπου.

Μεγάλο ποσοστό των πολιτών φάνηκε δυσαρεστημένο από την πορεία της κυβέρνησης, ενώ στην πλειοψηφία τους δεν θεωρούν κανένα πολιτικό κατάλληλο για πρωθυπουργό της χώρας και θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές. Παρόλα αυτά δεν πιστεύουν ότι κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα μπορεί να κυβερνήσει ορθά τη χώρα. Τέλος, οι περισσότεροι φάνηκαν αισιόδοξοι σχετικά με την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
Πάρα την οικονομική κρίση και τη δυσαρέσκεια του κόσμου με την πορεία της κυβέρνησης κανείς από τους ερωτηθέντες δεν ανέφερε ως προτίμηση για το "τιμόνι" της χώρας την Χρυσή Αυγή, δείχνοντας έτσι ότι ο κόσμος δεν επηρεάζεται από τις ακροδεξιές  πεποιθήσεις του συγκεκριμένου κόμματος.

Αναλυτικά οι απαντήσεις των πολιτών σε μορφή γραφήματος:
Στην πρώτη ερώτηση σχετικά με το αν είναι ικανοποιημένοι με τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης, το 76,6% απάντησε Όχι, το 21,6% απάντησε Ναι και το 1,8% απάντησε Ίσως.



Στην δεύτερη ερώτηση σχετικά με τον ποιον θεωρεί καταλληλότερο ως Πρωθυπουργό της χώρας, το 33,3% απάντησε ότι δεν θεωρεί κανένα κατάλληλο από την πολιτική σκηνή. Το 27.8% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 27,5% θεωρεί κατάλληλο τον νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα., το 3.8% το Δημήτρη Κουτσούμπα, το 3,8% τον Σταύρο Θεoδωράκη και το 3,8% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.



Στην τρίτη ερώτηση για το αν πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, το 55% απάντησε Όχι, το 43% απάντησε Ναι και το 2% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.


Στην τέταρτη ερώτηση σχετικά με το αν γίνουν άμεσα εκλογές ποιο κόμμα θα  ψήφιζαν, το 25% δεν θα ψήφιζε κανένα κόμμα, το 20,8% θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία., το 18,2% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 16% Κ.Κ.Ε., το 10% ΔΗΣΥ και το 10% ΠΟΤΑΜΙ.



Στην πέμπτη ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση, οι πολίτες φάνηκαν αισιόδοξοι καθώς το 51% απάντησε Ναι και το 49% απάντησε Όχι.





Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι οι Έλληνες πάρα την κρίση, τα προβλήματα και τους συνέχεις φόρους ελπίζουν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκετε.
Ωστόσο ακόμη και σήμερα συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε σωτήρες, καθώς στο αίμα μας "κυλάει" ακόμη ο Μεσσιανισμός αναμένοντας τον Λυτρωτή που θα διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς, θα υπερασπιστεί τη χώρα και θα καταφέρει να σώσει τόσο την Ελλάδα όσο και τον ελληνισμό.


Τμήμα Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου Κρήτης