Monday, January 29, 2018

Στη Λότζια οι σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου


Μια άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη και συνάντηση είχαν οι σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου, οι οποίοι βρέθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης, την ιστορική Λότζια, όπου και συναντήθηκαν με την κ. Κατερίνα Μηναδάκη, υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Δήμου Ηρακλείου
Η κ. Μηναδάκη, αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, προσφέρθηκε να μιλήσει και να συμβουλεύσει τους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους και να μοιραστεί μαζί τους κάποιες από τις πολλές, πολύτιμες εμπειρίες της.
Αρχικά έκανε μια ιστορική αναδρομή στο περίφημο κτήριο της Λότζια, έδρα του Δήμου Ηρακλείου, αναφέρθηκε γενικά για το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, στα «μυστικά» που θα οδηγήσουν τον δημοσιογράφο στην εξέλιξη, αλλά και  για τις δυσκολίες που έχει η φύση του επαγγέλματος. Παράλληλα μίλησε για τα γραφεία τύπου και συγκεκριμένα αυτό του Δήμου Ηρακλείου και τη δική της εμπειρία επάνω σε αυτό.
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας της, αντάλλαξε απόψεις με τους σπουδαστές, παροτρύνοντάς τους να θέσουν ερωτήματα πάνω σε όσα είχαν ειπωθεί, όπως και έγινε. Σε αυτό το σημείο ξεκίνησε να εξιστορείται την επιτυχημένη  επαγγελματική της πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και πιο συγκεκριμένα  στο Αστυνομικό και Δικαστικό ρεπορτάζ.
Μετά από αυτή τη συνάντηση, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου, έχοντας πάρει πολύτιμες συμβουλές από την κ.Μηναδάκη, σε συνδυασμό με τις γνώσεις τις οποίες τους προσφέρουν οι καθηγητές τους, δημιουργούν γερές βάσεις, προκειμένου να γίνουν σωστοί και καταρτισμένοι δημοσιογράφοι.

Μαρία Ασμαργιανάκη, Ραφαέλα Κατσουλάκη