Friday, November 17, 2017

Συμπληρώματα διατροφής στην καθημερινότητα


Στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης βρέθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου ο Γιώργος Μπέκας ιδιοκτήτης των X-treme Stores Ηρακλείου, προκειμένου να μιλήσει στους σπουδαστές για τα συμπληρώματα διατροφής καθώς και για τα όργανα γυμναστικής.

Κεντρική ιδέα του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τα συμπληρώματα διατροφής και τον τρόπο που βοηθούν το άτομο να προσθέσει παραπάνω πρωτεΐνες και υδατάνθρακες στο σώμα του.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι ένας αθλητής ο οποίος έχει ανάγκη από πρωτεΐνη θα χρειαστεί να καταναλώσει αρκετά αυγά. Όμως επειδή τα αυγά παχαίνουν, η καλύτερη λύση είναι να καταναλώσει ορισμένη ποσότητα από καθαρή πρωτεΐνη για να μπορέσει ο οργανισμός του να κρατήσει τις απαραίτητες πρωτεΐνες, χωρίς να χρειαστεί να πάρει λίπος. Μάλιστα εκτός από τα συμπληρώματα που βοηθούν στην αύξηση μυϊκού βάρους, υπάρχουν συμπληρώματα για γράμμωση του σώματος, καθώς ακόμα και αυτά για το κάψιμο του παραπανήσιου λίπους.

Ο τρόπος της κατανάλωσης είναι απλός. Σε ένα σεϊκερ το οποίο μέσα έχει νερό, ο αθλητής αδειάζει μια δόση από το συμπλήρωμα. Στην συνέχεια αφού το χτυπήσει καλά, το αδειάζει σε ένα ποτήρι και είναι έτοιμος για να το καταναλώσει. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει επιτυχία στα παραπάνω, είναι η σωστή διατροφή (μικρά και πολλαπλά γεύματα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, και φυσικά η ξεκούραση, καθώς το σώμα του αθλητή που γυμνάζεται πρέπει να μετρά επτά με οκτώ ώρες ύπνου ημερησίως)

Τέλος ξεχωριστή αναφορά έκανε στα όργανα γυμναστικής. Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως το βασικό όργανο είναι ο διάδρομος ο οποίος έχει εξελιχθεί με την πάροδο των χρόνων. Επίσης ένα άλλο διαδεδομένο είναι το ποδήλατο , το οποίο χρησιμεύει για αερόβια άσκηση.



Φουστανάκης Μάνος (Φοιτητής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου)