Thursday, November 23, 2017

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τον Γκέραρντ



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας προς τιμήν του πρώην προπονητή του ΟΦΗ, Ευγένιου Γκέραρντ στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης». Στον αγώνα αυτό έλαβαν μέρος τα «παιδιά» και οι φίλοι του Γκέραρντ.
Στην ομάδα «Παιδιά του Γκέραρντ» συμμετείχαν οι: Χανιωτάκης, Σταυρακάκης, Γκουλής, Παυλόπουλος, Πατεμτζής, Ίσις, Μαρινάκης, Πουρσανίδης, Μαχλάς, Νιόπλιας, Τζουγκάνοβιτς, Σηφάκης, Χωσάδας, Γιαλαμάς, Μπεκιάι, Αγιομαμίτης, Αδάμος, Αθανασιάδης, Αναστασίου, Βάβουλας, Βασιλείου, Βέρα, Βλαστός, Γεωργαμλής, Δέδες, Δερμιτζάκης, Διγκόζης, Θωμαΐδης, Ιορδανίδης, Καργιώτης, Κιάσσος, Κοζανίδης. Στην ομάδα «Φίλοι του Γκέραρντ» συμμετείχαν οι: Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Κωστούλας, Καψής, Γκούμας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης, Τσιάρτας, Γκόγκιτς, Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Κωστένογλου, Κωφίδης, Λαγονικάκης, Μαλέκος, Μάρκος, Νταμπίζας, Τζόρτζεβιτς. Ο αγώνας έληξε τελικά 4-0 υπερ των φίλων του Γκέραρντ, αποτέλεσμα το οποίο όμως δεν έχει καμία σημασία.
Η ιδέα για τη διοργάνωση ανήκε στον Ηλία Πουρσανίδη, ο οποίος μιλώντας πριν την έναρξη του παιχνιδιού ευχαρίστησε τόσο όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης όσο και τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Βιτώρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Ευγένιου Γκέραρντ.
Ο Γκέραρντ κατάφερε να παρευρεθεί παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του και εισήλθε στο γήπεδο μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Μάλιστα αρκετοί από τους συμμετέχοντες όπως ο Πέτρος Μαρινάκης, ο Ηλίας Πουρσανίδης και ο Κώστας Φραντζέσκος δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυα τους.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης και σε ερώτηση για τον κύριο Γκέραρντ, ο Γιάννης Αναστασίου απάντησε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με το που βρεθήκαμε όλοι μαζί ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα, κάτι που οφείλεται στο οικογενειακό κλίμα που είχε δημιουργήσει ο Γκέραρντ ως προπονητής». Τέλος, εξέφρασε την προσδοκία να γίνει αυτή η διοργάνωση θεσμός ώστε να πραγματοποιηθούν και άλλα τέτοια παιχνίδια.
Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του Άγγελου Μπασινά, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως ο Γκέραρντ «είναι ένα ξεχωριστό πρόσωπο όχι μόνο για την ομάδα του ΟΦΗ αλλά γενικά για τον κόσμο της Κρήτης και πως αν και βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, ένιωσε την αγάπη του κόσμου». Κλείνοντας ο Άγγελος Μπασινάς δήλωσε πως ήταν πολύ συγκινητικό για όλους, ήταν τιμή για αυτούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή και μάλιστα πως ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν.
Μένια Σιδεράκη (Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου)