Monday, November 13, 2017

Νίκησε και ελπίζει η Εθνική Νέων


Επιβλητική νίκη της Εθνικής Νέων (U19), η οποία επικράτησε με 5-0 επί του Γιβραλτάρ στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 15ο λεπτό με γκολ του Γιούση. Η γαλανόλευκη είχε πολλές ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με πιο χαρακτηριστικές αυτές στο 33ο και στο 36ο λεπτό όπου και τις δυο φορές έφτασε πολύ κοντά στο 2-0. Το δεύτερο γκολ ήρθε τελικά στο 38ο λεπτό με μακρινό σουτ του Νταλακούρα ενώ τρία λεπτά αργότερα έγινε το 3-0 με σκόρερ τον Εμμανουηλίδη. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα να κυριαρχεί καθόλη τη διάρκεια χωρίς να απειληθεί η εστία του Στεργιάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό απειλώντας αρκετές φορές την ομάδα του Γιβραλτάρ κερδίζοντας στις περισσότερες περιπτώσεις κόρνερ. Στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης οι Νέοι έφτασαν στο 4ο γκολ με σουτ του Γιούση, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ για δεύτερη φορά στον αγώνα. Μεγάλη ευκαιρία υπήρξε και στο 87ο λεπτό με τον νεαρό γκολκίπερ του Γιβραλτάρ να επεμβαίνει δυο φορές, αρχικά αποκρούοντας σουτ και στη συνέχεια μπλοκάροντας τη μπάλα. Με τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου δόθηκαν 5 λεπτά καθυστερήσεις με αποτέλεσμα ο Δουβίκας να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα πετυχαίνοντας το 5ο γκολ για την ομάδα του.

Με την νίκη αυτή αυξάνονται οι ελπίδες της Εθνικής μας ομάδας, η οποία με νίκη επί της Ρωσίας στον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης προκρίνεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΕΛΛΑΔΑ (Γ. ΓΚΟΥΜΑΣ): Στεργιάκης, Πετράκης (46' Τάμπας), Μπαξεβάνος (84' Χατζηδίμπας), Νταλακούρας, Μελιόπουλος, Γιούσης, Δημήτρουλας, Εμμανουηλίδης (69' Κωστανάσιος), Καμπετσής, Δουβίκας, Λυρατζής.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Σ. ΧΙΝΤ): Χάνκινς, Κρισπ, Παράλ, Λαμπλάς, Ασκέζ, Βαλαρίνο (66' Πίκοκ), Ερνάντεζ, Εσπινόσα, Ρονάν (75' Αβελάνο), Πρέσκοτ, Πέντερσον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. ΤΖΟΟΥΝΣ (ΟΥΑΛΙΑ)

Ά Βοηθός: Λ. ΕΝΤΟΥΑΡΤΣ (ΟΥΑΛΙΑ)

΄Β Βοηθός: Γ. ΒΙΝΚΛΕΡ (ΠΟΛΩΝΙΑ)

Γιώργος Κλάδος

Μάνος Νικηφοράκης

Μένια Σιδεράκη