Tuesday, July 11, 2017

Στην Κρήτη το Eurobasket νέων


Μετά την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια η Κρήτη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει άλλη μια διοργάνωση .Το Εurobasket νέων το όποιο θα λάβει μέρος από τις 15 έως και τις 23 Ιουλίου .Η αρχή έγινε το 2015 όπου διεξήχθη το Μουντομπάσκετ u19 στο όποιο οι Ηρακλειώτες έδωσαν βροντερό παρόν σε κάθε ματς .Η πρώτη φάση των αγώνων θα διεξαχθει στα γήπεδα των Χανιών και του Ρέθυμνου και έπειτα οι ομάδες θα μεταβούν στο Ηράκλειο για την τελική φάση. Το κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού , το Μελίνα Μερκούρη , το κλειστό του Πανεπιστήμιου και φυσικά τα Δυο Αοράκια θα είναι τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το γεγονός .Μάλιστα στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού θα πραγματοποιήσει η εθνική μας όλα τα παιχνίδια για την πρώτη φάση των ομίλων.

Η Κρήτη είναι και πάλι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα ακόμα αθλητικό γεγονός .Το Εurobasket νέων αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρων των κρητικών αλλά και των τουριστών που υπάρχουν αυτή την περίοδο στο νησί.

Η Ελλάδα φυσικά θα είναι μια από τις 16 χώρες που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση .Οι υπόλοιπες είναι οι εξής: Σερβία , Κροατία, Γερμανία, Ισπανία ,Τουρκία, Ιταλία , Γαλλία , Σουηδία ,Λετονία , Ισραήλ ,Μαυροβούνιο , Τσεχία , Ουκρανία ,Λιθουανία , Σλοβενία και Ισλανδία.

Από αυτές μόνο οι δυο πρώτες του κάθε ομίλου θα περάσουν στα προημιτελικά. Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο και στα Χάνια ενώ η νοκ άουτ φάση στο Ηράκλειο .Στην φάση των ομίλων η εθνική θα έρθει αντιμέτωπη με την Τσεχία , την Γερμανία και την Σουηδία .Όλα τα ματς θα μεταδοθούν από το επίσημο κανάλι της FIBA στο youtube .

Νίκος Πατελάρος
(Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ)