Monday, July 24, 2017

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα


Η Εθνική νίκησε με 65-56 το Ισραήλ και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πρώτος σκόρερ της εθνικής με 15 πόντους(5) , ακολούθησαν ο Λούντζης με 12(2) και Χαραλαμπόπουλος με 10(2) πόντους. Τρομερό παιχνίδι από τον Νικό Δίπλαρο που σημείωσε 8 πόντους ενώ με δικό του buzzer beater τρίποντο από το κέντρο έστειλε με διάφορα 7 πόντων την εθνική στην τέταρτη περίοδο. Από τους Ισραηλινούς ξεχώρισε ο Ζουσμάν με 23 πόντους ο οποίος ήταν και πρώτος σκόρερ του αγώνα. Στην κορυφαία πεντάδα Κόνιαρης και Χαραλαμπόπουλος και Κόνιαρης. MVP της διοργάνωσης ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος προσθέτει ακόμη μία διάκριση στην καριέρα του. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Γαλλία η οποία κέρδισε την Ισπανία με 58-72 στον μικρό τελικό και την άφησε εκτός βάθρου μετά από 10 χρόνια.Το highlight της βραδιάς βέβαια ηταν η συγκινητική κινηση του αρχηγού Χαραλαμπόπουλου ο οποίος κάλεσε τον Δημητρη Καρβέλα που έχει σοβαρό πρόβλημα υγειας να σηκώσουν μαζί το κυπελλο.
Δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση από του μάγκες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Η χρυσή φουρνιά του 97’ έκλεισε με τον πλεον καλυτερο τροπο ένα κυκλο που μονο χαρά και περηφάνια γέμιζε την χώρα.Η αρχή έγινε το 2015 με την κατακτηση της τέταρτης θέσης του Μουντομπάσκετ που φιλοξένησε επισης το Ηρακλειο η συνέχεια έγινε με την κατάκτηση του Eurobasket U19 το 2016 στο Βόλο και τώρα ήρθε να κλεισει με μια ακόμα κατάκτηση στο Ηράκλειο και το Eurobasket U20.
Για ένα ακόμη ματς ο Αντώνης Κόνιαρης ήταν συγκλονιστικός , σημειωσε 15 πόντους με 5 τρίποντα ενώ ηταν καταλυτικός στην άμυνα έχοντας 3 κλεψίματα.Ο γκαρντ του ΠΑΟΚ απέδειξε ότι ειναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα βρίσκοντας μία θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μετα το χρίσμα του ΜVP στο Βόλο κατεκτησε και αυτή στο Ηράκλειο ενώ φυσικά συγκαταλέχθηκε και εκεινος στην καλύτερη πεντάδα την οποία συμπλήρωσαν ο Ισραηλινός Μπλατ , ο Γαλλος Νούα και ο Ισλανδός Χλίνασον.
1. Ταμíρ Μπλάρ
2. Αντώνης Κόνιαρης
3. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
4. Αμινέ Νουά
5. Τρίνγκβι Χλίνασον
Το βραβείο fairplay κέρδισε η ομάδα της Τουρκιας.
Αναλυτικά οι τελικές θέσεις της διοργάνωσης:1. Ελλάδα
2. Ισραήλ
3. Γαλλία
4. Ισπανία
5. Σερβια
6. Λιθουανία
7. Γερμανία
8. Ισλανδία
9. Τουρκία
10. Ουκρανία
11. Μαυροβούνιο
12. Σουηδία
13. Ιταλία
14. Σλοβενία
15. Τσεχία
16. Λετονία
Στην δεύτερη κατηγορία θα αγωνίζονται στο εξης οι τρεις τελευταίες ομαδες.
Νίκος Πατελάρος
( Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου Κρήτης)