Thursday, July 20, 2017

Στους προημιτελικούς με... Χαραλαμπόπουλο η Εθνική Νέων

Αν και στην αρχή φαινόταν εύκολο , στην πράξη δεν ήταν.Η εθνική έκαμψε δυσκολα την αντισταση του Μαυροβουνίου με 56-47 με τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδωρου να ειναι ιδιαίτερα άστοχοι. Πρώτος σκόρερ ο Χαραλαμπόπουλος με 14 πόντους ενω μοίρασε και τέσσερις ασίστ , ο οποίος είχε άξιο συμπαραστάτη τον Κόνιαρη με 11 πόντους. Πλέον η εθνική καλείται να αντιμετωπίσει την Λιθουανια για την είσοδο στην τετράδα. Συνεχίζουν τα φαβορί Γαλλία και Ισπανία , βαρια ηττα-σοκ για τους Σουηδούς. Ακάθεκτο το Ισραήλ συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες.
Στη πρεμιέρα στο Ηράκλειο και τα Δυο Αοράκια η Εθνική δεν έπαιξε καλό μπάσκετ παρ'ολα αυτά κατάφερε να κερδίσει το μαχητικό Μαυροβούνιο με το 'μικρό’ 56-47.Οι έλληνες διεθνείς μετά την πρώτη καλή περίοδο (17-9) έπαθαν μπλάκάουτ και έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τον αντίπαλο , με το ημίχρονο να τελειώνει 29-27.Οι παίκτες του κοουτς Παπαθεοδώρου στην διαρκεια της 3ης περιόδου κατάφεραν και κλείδωσαν το παιχνίδι ώστε η 4η να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Κορυφαίος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Χαραλαμπόπουλος ο οποίος δείχνει να έχει ξεπεράσει εντελώς τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε. Φανταστικός για ένα ακόμη ματς ο Κόνιαρης. Ο γκάρντ του ΠΑΟΚ αποδεικνύει γιατι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της διοργάνωσης.
Και τώρα Λιθουανία. Η χώρα της Βαλτικής είναι μία απο τις δυνάμεις του Παγκοσμίου μπάσκετ. Συνεχώς βγάζει χρυσές φουρνιές παικτών οι οποίοι κάνουν τη διαφορά. Είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ανώτερη απο την ελληνική ομάδα. Βασίζεται κυρίως στη ρακέτα της έχοντας ψηλά κορμιά όπως ο Ικόντας και Μπιρούτις. Είναι πολύ εύθραυστοι αμυντικά , ενώ δείχνουν να μην αντέχουν υπό πίεση. Κατέληξε στη δεύτερη θέση του ομίλου έχοντας δύο νίκες και μια ήττα απο το Ισραήλ. Στην φάση των 16 αντιμετώπισε τη Σλοβενία την οποία και κέρδισε με 76-61.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των 16:Τουρκία - Γερμανία 77-80
Ισραήλ - Ιταλία 79-71
Ισπανία - Λετονία 96-52
Γαλλία - Τσεχία 88-61
Λιθουανία - Σλοβενία 77-61
Ελλάδα - Μαυροβούνιο 56-47
Σερβία - Ουκρανία 98-63
Το πρόγραμμα των Προημιτελικών (Πέμπτη 20/7)Ισλανδία - Ισραήλ 14:30
Γερμανία - Ισπανία 16:45
Σερβία - Γαλλία 19:00
Ελλάδα - Λιθουανία 21:15
Νίκος Πατελάρος 
( Σπουδαστής Δημοσιογραφιας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλειου Κρήτης)