Thursday, May 11, 2017

“Sold out” με εισηγητή Κουνδουράκη!


Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου ένα όμορφο σεμινάριο, το οποίο μιλούσε για Αθλητισμό-Άσκηση και διατροφή, με εισηγητή τον Διδάκτωρ Ιατρικής σχολής και γιατρό στην ΠΑΕ ΟΦΗ, Νίκο κουνδουράκη.
Το σεμινάριο ξεκίνησε με μία φράση του Ιπποκράτη <<Η τροφή να είναι το φάρμακο σου και φάρμακο η τροφή σου>>, μπαίνοντας σιγά σιγά στο κλίμα... Ο εισηγητής κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού, μιλώντας για την σωστή διατροφή, ότι ο σκοπός είναι να βελτιώνεσαι, αλλά και για τις συνέπιες της κακής διατροφής και πολλά άλλα.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν σπουδαστές δημοσιογραφίας, αθλητικής δημοσιογραφίας, προπονητικής, φυσικοθεραπείας και άλλες ειδικότητες.
Οι παρευρισκόμενοι έμαθαν τους παράγοντες που επηρεάζουν την αθλητική διατροφή, ότι ο κύριος παράγοντας είναι ο καλός μεταβολισμός. Επίσης, είναι σημαντικό για έναν αθλητή να έχει την υγεία του και τις απαιτούμενες ενεργειακές ανάγκες.
Μέσω αυτού θα υπάρξει βελτίωση στην φυσική κατάσταση του αθλητή, θα τον προφυλάξει από τραυματισμούς, μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης, αύξηση μυϊκού όγκου, διατήρηση σταθερής απόδοσης υψηλού επιπέδου και σωστές επιλογές κατά την διάρκεια ενός αγώνα.
Αυτές ήταν κάποιες πληροφορίες που αναφέρθηκαν στην ομιλία του κ.Κουνδουράκη.
Σε ερωτήσεις που έγιναν στον εισηγητή, για το ποιος ήταν ο λόγος που επέλεξε αυτό το επάγγελμα, για το αν έχει κάποιο στόχο που ίσως να μην έχει πετύχει και θέλει να τον πετύχει αλλά και πως συνδέεται ο ΟΦΗ, απάντησε: <<Πάντα μου άρεσε ο αθλητισμός και μάλιστα το ποδόσφαιρο. Με το που τελείωσα απ' τον στρατό, πήγα αμέσως στο ποδόσφαιρο, ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο και πήγα αμέσως στον ΟΦΗ, το 1999-2000>>
Ερωτηθείς αν θέλει να πετύχει κάποιον στόχο που μπορεί να μην έχει πετύχει ανέφερε: <<Αυτό είναι σχετικό, κάθε μέρα πρέπει να προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο, για να είσαι ενεργός άνθρωπος, όσο πιο πολλά πράγματα κάνεις, τόσο καλύτερος γίνεσαι, ας πούμε εγώ τελείωσα στα Δελφά, μετά ασχολήθηκα με την εργοφυσιολογία πάνω στο ποδόσφαιρο, έπειτα πήρα το master εργοφυσιολογίας στο Liverpool,μετά έκανα διδακτορικό στην Ιατρική πάνω στην εργοφυσιολογία και στην αθλητική βιοχημεία, υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα μπορούσες κάλλιστα να κάνεις όπως ένα διδακτορικό, για παράδειγμα από άποψη μόρφωσης, θα μπορούσες να πας σε ένα υψηλότερο επίπεδο στο ποδόσφαιρο, σε μία άλλη χώρα, όλα είναι σχετικά, δεν πρέπει ποτέ να επαναπαύεσαι για αυτά που κάνεις, πρέπει πάντα να συνεχίζεις να κοιτάς μπροστά και ποτέ να μην απογοητεύεσαι με βάση το παρελθόν.>>
Βασίλης Ναξάκης
(Σπουδαστής αθλητικής δημοσιογραφίας,
ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου)