Sunday, May 28, 2017

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά για όλους και όλα στο blog του ΙΕΚ ΑΚΜΗ


Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Τόσο με την ένταση με την οποία στηρίζει τα λεγόμενα του όσο και με τον ιδιαίτερο τρόπο που τον χαρακτηρίζει, έχει καταφέρει να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω των σεμιναρίων ρητορικής που παραδίδει. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου Κρήτης βρέθηκε στο ξενοδοχείο Atlantis και συνομίλησε με τον κ. Γεωργιάδη για τα μαθήματα ρητορικής αλλά και για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα.
Οι "κόντρες" του με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Πολάκη καθώς και το επεισόδιο που σημειώθηκε εντός βουλής μεταξύ του κ. Δένδια και μελών της Χρυσής Αυγής, είναι δύο σημεία στα οποία στάθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ερωτηθείς να απαντήσει για το πως βλέπει το μέλλον της Ελλάδας, τόνισε πως, "το μέλλον της χώρας μας είναι πάντα ευοίωνο".
Βρίσκεστε στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω των σεμιναρίων ρητορικής που παραδίδετε. Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε αυτά τα σεμινάρια;«Ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο την πολύ μεγάλη εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την άσκηση της ρητορείας λόγω της πολιτικής αλλά και της διδασκαλίας, και να προσπαθήσουμε να συστήσουμε ξανά στην Ελλάδα αυτό που γινόταν στην αρχαιότητα μέσω της ρητορικής σχολής».
Τι θα κερδίσει κάποιος ο οποίος θα παρακολουθήσει τα σεμινάρια ρητορικής με τον Άδωνι Γεωργιάδη;«Αυτή είναι μια ερώτηση που καλύτερα από εμένα θα μπορούσε να απαντήσει ένας από τους μαθητές μου. Πιστεύω παρόλα αυτά ότι τα μαθήματα ρητορικής που παραδίδω είναι πολύ χρήσιμα για όσους τα παρακολουθούν, καθώς ξεκινάνε και μιλάνε με ένα τρόπο Α και πολύ γρήγορα τους δείχνω πως να γίνουν πιο πειστικοί. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν πιο πειστικοί αρκεί να το πιστέψουν και να υπάρξει κάποιος ο οποίος θα τους δείξει τον τρόπο».
Πριν λίγες μέρες σημειώθηκε έκρηξη στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Πιστεύετε ότι αποτελεί γεγονός που θα σημάνει την αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στην χώρα μας;«Έχουν περάσει πάρα πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα, νομίζω από την απόπειρα δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου, που είχε δεχθεί επίθεση πρώην πρωθυπουργός. Είναι όντως ένα πάρα πολύ σοβαρό γεγονός, ασχέτως αν ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του, δεν πρέπει αυτή η πράξη να περάσει έτσι».
Στο παρελθόν έχει σταλεί αντίστοιχος φάκελος παγιδευμένος με εκρηκτικά, αυτή την φορά στον Βόλφανγκ Σόιμπλε, και είχε ως στοιχεία αποστολέα τα δικά σας στοιχεία. Θεωρείτε ότι επρόκειτο για μια προσπάθεια στοχοποίησης σας, και αν ναι για ποιόν λόγο;«Tην ίδια μέρα της αποστολής του φακέλου στον οποίο αναφέρεστε, οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν βάλει γκαζάκια στο βιβλιοπωλείο μου, με χτύπησαν την ίδια μέρα με δύο τρόπους. Ναι, προφανώς και είμαι ένας από τους στόχους των τρομοκρατών, και μάλιστα είχαν βγάλει και προκήρυξη. Δεν γνωρίζω τον λόγο στοχοποίησης μου».
Πολύ συχνό φαινόμενο στην ολομέλεια της Βουλής αποτελούν οι προσωπικές σας ''κόντρες'' με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Πολάκη, τις περισσότερες φορές συνοδευόμενες από βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Μιλήστε μας για αυτό το γεγονός.«Ο κ. Πολάκης είναι ο τραμπούκος του κ. Τσίπρα, τον βάζει να κάνει την ''βρώμικη δουλειά''. Όποια κόντρα υπάρχει, δεν υπάρχει μεταξύ εμού και του κ. Πολάκη αλλά με τον κ. Τσίπρα, με την διαφορά ότι ο κ. Πολάκης καλείται να υποστηρίξει μια πολιτική η οποία όλο και δυσχεραίνει την ζωή των πολιτών, πράγμα που προκαλεί τις εντάσεις στις οποίες αναφέρεστε.»
Θεωρείτε ότι ο κ. Πολάκης δεν είναι ικανός να διαχειριστεί ένα υπουργείο το οποίο έχει απαιτήσεις αλλά και μεγάλες ευθύνες, όπως το υπουργείο υγείας;«Είναι απολύτως προφανές ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί ένα νευραλγικό υπουργείο όπως το υπουργείο υγείας».
Τις προάλλες σημειώθηκε θερμό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτή του κόμματος σας κ. Νίκου Δένδια. Τι συνέβη την στιγμή που σταμάτησαν να καταγράφουν το γεγονός οι κάμερες της βουλής;«Εκείνη τη στιγμή ο κ. Δένδιας περνούσε, όπως άλλωστε είχαν περάσει και πολλοί άλλοι βουλευτές πριν από τον κ. Δένδια. Ο κ. Κασιδιάρης τον προκάλεσε και ο κ. Δένδιας σωστά δεν υποχώρησε, καθώς ποτέ δεν πρέπει να υποχωρούμε στην βία της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Κασιδιάρης τον έσπρωξε, και όταν ανέβηκαν οι τόνοι στην αίθουσα, κάποιοι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής πέταξαν μπουκάλια με νερό προς τους βουλευτές της Ν.Δ. Έχει υπάρξει και μια παρανόηση σε αυτό το γεγονός, καθώς όλοι λένε ότι δεν υπήρχε φρουρά όταν συνέβη, ενώ η αλήθεια είναι ότι η φρουρά βρισκόταν στην αίθουσα του κοινοβουλίου, απλά επειδή φορούσαν πολιτικά, δεν τους πρόσεξε ο κ. Μπαλαούρας».
Την Πέμπτη 18 Μαΐου η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. έφερε το «μνημόνιο 4» προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τι κλίμα επικρατούσε στην βουλή εκείνη την ημέρα;«Το κλίμα στην βουλή την ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου ήταν“γιορτινό”, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. πανηγύριζαν με τρόπο αναίσχυντο, μπορούσε ο καθένας να το καταλάβει καθώς αυτό το κλίμα υπήρχε και στην αίθουσα του κοινοβουλίου αλλά και στο καφενείο της βουλής. Ήταν σαν να είναι ακόμα στο πάρτι του κ. Καμμένου, του κ. Πολάκη που είχαν καλεσμένο τον κ. Γονίδη».
Το «μνημόνιο 4» ψηφίστηκε με 153 ψήφους, δηλαδή μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε όχι. Πόσο περισσότερο θα επιβαρύνει την ήδη επιβαρυμένη Ελληνική κοινωνία το νέο μνημόνιο;«Το νέο μνημόνιο θα καταστρέψει την Ελληνική κοινωνία, καθώς πιστεύω ότι είναι το πιο σκληρό μνημόνιο που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Αρχικά, κατεβάζει το αφορολόγητο σε σημεία αδιανόητα σε σχέση με το παρελθόν, έπειτα γιατί κόβει άλλη μια σύνταξη αλλά και γιατί έρχεται αθροιστικά με τα προηγούμενα μνημόνια. Στο πρώτο μνημόνιο η Ελληνική κοινωνία είχε ακόμα αντοχές, αλλά στο τέταρτο πλέον δεν αντέχει κανένας».
Υπάρχει κάποιος ουσιαστικός και υλοποιήσιμος τρόπος για να βγει η χώρα μας από τα μνημόνια, και αν ναι πως;«Σαφώς και υπάρχει, αυτό θα γίνει μόνο με την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων άμεσα και αποφασιστικά, αυτό που λένε οι ξένοι ιδιοκτησία του προγράμματος».
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτο το κόμμα της ΝΔ έναντι τουΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιστεύετε ότι οι πολίτες έχουν απογοητευτεί από τον Αλέξη Τσίπρα;«Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι τρομερά απογοητευμένος από τον κ. Τσίπρα ο οποίος είχε καλλιεργήσει τρομερές προσδοκίες, είχε υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, και τώρα βλέπουν όλοι ότι τους έλεγε ψέματα. Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για το πόσο θα παραμείνει στην εξουσία και ότι είναι πολιτικά ‘’τοξικός’’».
Στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, γιατί να εμπιστευτεί ο κόσμος το κόμμα της ΝΔ;«Πρώτα από όλα γιατί έχει κάνει την σύγκριση. Στο κλασσικό ερώτημα ''γιατί οι προηγούμενοι καλύτεροι ήταν'' η απάντηση είναι ναι, ήταν καλύτεροι. Δεύτερον, γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, η ΝΔ αποτελεί το πιο σίγουρο κεφάλαιο το οποίο χρειάζεται η χώρα στην ηγεσία της αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει».
Θεωρείτε ότι αυτή η ενδεχόμενη μεταστροφή των ψηφοφόρων στο κόμμα σας οφείλεται μόνο στο πόσο δυσμενή είναι τα νέα μέτρα, ή έχει παίξει ρόλο και το ότι αρχηγός του κόμματος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης;«Σίγουρα η εσωτερική ανανέωση της ΝΔ όπως εξελίχθηκε από την δική μας εσωτερική διαδικασία ήταν απολύτως επιτυχής για το κόμμα μας. Εκλέξαμε ένα αρχηγό τον οποίο η Ελληνική κοινωνία πολύ γρήγορα εμπιστεύτηκε και όλο το κόμμα αγκάλιασε, και ως αυριανός πρωθυπουργός σίγουρα αποτελεί μια καλύτερη επιλογή από αυτή του κ. Τσίπρα».
Το μέλλον της χώρας μας είναι ευοίωνο ή δυσοίωνο;«Το μέλλον της χώρας μας είναι πάντα ευοίωνο, εγώ είμαι ένας πάρα πολύ αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω πραγματικά ότι ''η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει''».
Πως βλέπει ο Άδωνις Γεωργιάδης τον εαυτό του σε 10 χρόνια από τώρα, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο;«Από την στιγμή που είμαι υγιής εγώ και η οικογένεια μου, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία πραγματικά σημασία. Το Α και το Ω για εμένα είναι η υγεία, αν υπάρχει η υγεία, τότε μπορείς να κάνεις τα πάντα».
Νίκος Τριγώνης
(Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης)