Thursday, May 11, 2017

ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ



Άλλος ένας αγώνας χρωμάτων ολοκληρώθηκε. Το χρώμα run που έγινε για 3η συνεχή χρονιά στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος το Σάββατο 6 Μαΐου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο εκείνων που έλαβαν μέρος όσο και εκείνων που το παρακολούθησαν.


Οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 3.500 χιλιάδες και το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου γέμισε χρώματα από παρουσίες όλων των ηλικιών. Μικροί και μεγάλοι γέμισαν χρώματα το χώρο αφού άδειασαν μεταξύ τους εκατοντάδες σακουλάκια με χρωματισμένο καλαμποκάλευρο που τους είχε δώσει η οργανωτική επιτροπή του χρώμα run.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέροντας νόστιμες δημιουργίες από τους ζαχαροπλάστες του, φροντίδα για τα μικρά παιδάκια από τα κορίτσια του τμήματος του παιδαγωγικού τομέα καθώς και ένα 9λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής και ενδυνάμωσης από τους προπονητές της σχολής. Στο χρώμα run ήταν και κορίτσια από την αισθητική τα οποία έβαφαν τα πρόσωπα των συμμετεχόντων. Τέλος όλη η διοργάνωση καλύφθηκε καλλιτεχνικά από τους φωτογράφους τις σχολής οι οποίοι δεν έπαψαν λεπτό να φωτογραφίζουν διοργανωτές, εθελοντές και παρευρισκομένους.
Το τμήμα δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου, παρακολούθησε και κατέγραψε τον αγώνα αφού ήταν εκεί πριν από το ξεκίνημα του μέχρι και το τέλος του.
Μαζί μας ήταν και ο διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου κ. Λυκομήτρος ο οποίος μας μίλησε για τη δράση και τη συμμετοχή των σπουδαστών του, στο χρώμα Run.
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ λαμβάνει μέρος σε πολλές διοργανώσεις και μία από αυτές είναι και το χρώμα Run και βλέπουμε ότι εδώ παρευρίσκονται οι ειδικότητες Αισθητικής, Παιδαγωγικών, Φωτογραφίας, Προπονητικής και Δημοσιογραφίας, μιλήστε μας λίγο για την δράση αυτή; Αποφασίσαμε σήμερα να συμμετέχουμε και εμείς ως ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη διοργάνωση του χρώμα Run. Είναι μία από τις πιο ανερχόμενες διοργανώσεις τα τελευταία τρία χρόνια εδώ στο Αρκαλοχώρι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φέρνει πολύ κόσμο. Μιας και απευθυνόμαστε και εμείς στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος και με δικές μας συμμετοχές που θα γίνονται παράλληλα στη διοργάνωση και να τρέξουν και όσοι από τους σπουδαστές μας θέλουν.
Πόσοι φοιτητές έχουν πάρει μέρος από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ;Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 55 φοιτητές κάτι που το θεωρώ μία μεγάλη δράση.
Ο Μιχάλης, ο Νικήτας και ο Φλάβιο τρείς από τους σπουδαστές του τμήματος της προπονητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ , μας έδωσαν πληροφορίες σχετικά με το τι θα μας παρουσιάσουν σήμερα.
Μιχάλη τι έχετε ετοιμάσει για όλους εμάς ;Μιχάλης : Θα παρουσιάσουμε σήμερα ένα πρόγραμμα κυκλικής γυμναστικής το οποίο περιέχει τρία όργανα: βαράκια, μπάρες και κέντλ με το βάρος του σώματος.
Πόση ώρα θα διαρκέσει ;Νικήτας : Θα είναι περίπου 9 – 10 λεπτά το πρόγραμμα. Θεωρούμε ότι έχει μεγάλη ένταση στο σώμα και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος καθημερινά στο γυμναστήριο ή στο σπίτι.
Χαίρεστε που είστε σήμερα εδώ ; Φλάβιο: Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο χρώμα Run γιατί έχει πολύ κόσμο και είναι πολύ ωραία.
Από τον τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μας μίλησε η υπεύθυνη κ.
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ βρίσκεται εδώ για 2η χρονιά. Τι θα κάνει σήμερα το τμήμα Παιδαγωγικών ;

Θα μαζέψουμε τα παιδάκια που θα έρθουν με τους γονείς τους σήμερα και θα κάνουμε τις κατασκευές που έχουν προετοιμάσει τα κορίτσια και θα ζωγραφίσουν.
Πόπη Τσαλίχη είσαι φοιτήτρια του Παιδαγωγικού τι έχετε ετοιμάσει για τα παιδάκια ;Πόπη : έχουμε ετοιμάσει κατασκευές και καδράκια για τα παιδάκια που θα έρθουν ώστε να ζωγραφίσουν.
Γεωργία Βαρσομά και εσύ από το παιδαγωγικό τμήμα.Πες μας πόσα άτομα από το τμήμα σου είναι εδώ σήμερα ;
Γεωργία
: Είμαστε 16 άτομα από το τμήμα του παιδαγωγικού και θα ζωγραφίσουμε με τα παιδάκια στα καδράκια που έχουμε ετοιμάσει.
Άλλο ένα τμήμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το τμήμα ζαχαροπλαστικής, ήταν μαζί μας για να κεράσει όλο τον κόσμο που θα έρθει σήμερα εδώ, με υπέροχα μπισκοτάκια γεμιστά με μαρμελάδα ροδιού, που έχουν ετοιμάσει οι ζαχαροπλάστες μας.
Για τέλος, είχαμε την τιμή, να πάρουμε την πρώτη μας μικρή συνέντευξη από ένα μέλος της οργανωτικής επιτροπής του χρώμα Run , τον κ. Μελεμενή Γεώργιο και μας είπε τα εξής:
Όπως βλέπουμε η απήχηση του κόσμου είναι μεγάλη. Οι φετινές συμμετοχές είναι περισσότερες σε σχέση με πέρυσι ;Είναι αρκετά περισσότερες. Είναι σχεδόν 20% περισσότερες από πέρυσι.
Πόσο καιρό πριν είχατε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να επιτευχθεί το σημερινό αποτέλεσμα ;Αρχικά, η προετοιμασία θέλει χρόνο. Δεν ξέρω να σου πω το ακριβές διάστημα, αλλά χρειάζεται προετοιμασία ολόκληρη τη χρονιά. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και το στήσιμο, μας πήραν περίπου 10 μέρες όμως γενικά χρειάζεται πολύ τρέξιμο.
Τα έσοδα από τις συμμετοχές ακούσαμε ότι θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός ιατρικού μηχανήματος. Ισχύει αυτό;Ναι, τα έσοδα πηγαίνουν για φιλανθρωπικό σκοπό, κάθε χρόνο και σε διαφορετικό μέρος.
Φέτος λοιπόν που θα πάνε;Φέτος, θα πάνε για την αγορά ενός μηχανήματος εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας.
Όλοι εμείς από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου θέλουμε να ευχηθούμε το επόμενο χρώμα Run στο Αρκαλοχώρι να ξεπεράσει σε συμμετοχές και οργάνωση κάθε προσδοκία.
Ζαχαρίας Αναπολιοτάκης, 
Ειρήνη-Ελένη Καλαϊτζάκη, 
Αγγέλα Βιτσάκη