Tuesday, April 25, 2017

Το σαββατοκύριακο των πολεμικών τεχνών


Το σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το Παγκρήτιο τουρνουά καράτε για τις κατηγορίες από παίδες έως άντρες-γυναίκες, με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ να βρίσκεται κοντά σε ακόμα μια αθλητική διοργάνωση της πόλης.
Το τουρνουά διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο  «Μάρκος Καραναστάσης» και συνολικά πήραν μέρος 236 κατηγορίες, με τους διαιτητές να προέρχονται τόσο από την Κρήτη, όσο και από την Αθήνα.
Μάλιστα την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης παρευρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος και βραβεύτηκε με αναμνηστική πλακέτα.
Παρόντας ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας καράτε Χρήστος Μπολούμπασης, η Γενική Γραμματέας της ομοσπονδίας Εμμανουέλα Ποντίδα αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας Γεώργιος Γερόλυμπος.
Συνολικά συμμετείχαν 620οι αθλητές  από όλη την Κρήτη  και προέρχονταν από τα σωματεία:
-ΑΠΣ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΚΑΓΙΑΛΕΣ
-ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
-Α.Σ ΙΚΑΡΟΣ
-ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΤΕΧΝΩΝ
-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΙΣΤΟΣ
-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΟΛΟΣ
-ΓΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΡΑΤΕ ΧΑΝΙΩΝ
-ΑΠΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
-SATORI SHOTOKAN KARATE DO
-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ
-ΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
-ΚΕΙΚΟ ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΝΤΟ
-ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι περισσότεροι αθλητές συμμετείχαν και στα δυο αγωνίσματα που απαρτίζουν το Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε (Κάτα και Κούμιτε)
Την οργάνωση των αγώνων είχε αναλάβει το αθλητικό σωματείο Σατόρι και ο προπονητής του Ζαχαρίας Γιαπιτζάκης δήλωσε μεταξύ άλλων τα έξης:  «Φέτος είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στη πόλη μας το ετήσιο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΡΑΤΕ όλων των κατηγοριών. Μια διοργάνωση διαφήμιση για την πόλη του Ηρακλείου η οποία διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε. Κάθε χρόνο σε αυτή τη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος πάνω από 500 αθλητές από 13 σωματεία της Κρήτης και φέτος είχαμε ρεκόρ αγωνιζόμενων φθάνοντας τους 620.
Οι περισσότεροι αθλητές συμμετείχαν και στα δυο αγωνίσματα που απαρτίζουν το Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε(Κάτα κα Κούμιτε) με αποτέλεσμα οι συμμετοχές να φθάσουν τις 1150. Η μεγάλη συμμετοχή των αθλητών προσέλκυσε και τον ανάλογο αριθμό θεατών στις κερκίδες δημιουργώντας έτσι μια πραγματική γιορτινή ατμόσφαιρα για τον αθλητισμό και ειδικότερα για καράτε στο νησί μας. Η σχολή μας(σχολη Σότοκαν Καράτε Ηρακλείου Σατόρι αγωνίστηκε με 100 αθλητές και αθλήτριες στην εν λόγω διοργάνωση με αποτέλεσμα την κατάκτηση 40 χρυσών μεταλλίων, 46 Ασημένιων και 72 Χάλκινων βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων της Ελ.Ο.Κ.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές μας αλλά και στους αθλητές των άλλων συλλόγων του νησιού μας και φυσικά στους προπονητές για την συνεχή τους προσπάθεια να βελτιωθεί το Ολυμπιακό άθλημα Καράτε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας αλλά και στους εθελοντές της σχολής μας που με την βοήθεια και την αγάπη τους καταφέραμε και πετύχαμε το καλύτερο έως τώρα Παγκρήτιο Κύπελλο Καράτε.
Τέλος ευχαριστούμε τον κ.Νίκο Συριγωνάκη τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος παρευρέθηκε κοντά μας και στήριξε τους αγώνες μας με αποτέλεσμα την άψογη εικόνα που παρουσιάστηκε».
Μάνος Φουστανάκης 
(Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου)